Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ντοματοπατατιά ή Tomtato - Δύο λαχανικά, ένα φυτό (Video)


Ντοματοπατατιά, το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο φυτό που αναπτύσσει ταυτόχρονα ντομάτες και πατάτες!

Φυτό που παράγει ντομάτες και πατάτες, αναπτύχθηκε στη Βρετανία και διατίθεται εμπορικά σε κάθε ενδιαφερόμενο που βαριέται να φυτεύει στον κήπο του δύο φυτά, καταναλώνοντας χρόνο, χρήμα και χώρο

Το υβριδικό φυτό, που έχει την εύγλωττη ονομασία TomTato -σύντμηση των λέξεων tomato και potato είναι δημιούργημα της φυτοκομικής εταιρίας Thomson and Morgan του Ίπσουιτς.


Η εταιρία, σύμφωνα με την Telegraph το ασυνήθιστο φυτό δεν είναι γενετικά τροποποιημένο, αλλά έχει δημιουργηθεί με την παραδοσιακή τεχνική του μπολιάσματος. Αν και παρόμοια υβριδικά φυτά έχουν δημιουργηθεί στο παρελθόν, είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο προϊόν αναπτύσσεται σε μαζική κλίμακα για προώθηση στις αγορές.

Προηγούμενες ανάλογες απόπειρες είχαν οδηγήσει σε φυτά, των οποίων τα προϊόντα δεν είχαν καλή γεύση. Όμως ο διευθυντής της εταιρίας Thomson and Morgan Πολ Χάνσορντ ισχυρίστηκε ότι αυτή τη φορά οι τομάτες του φυτού είναι πιο γευστικές από τις περισσότερες ντομάτες που μπορεί να αγοράσει κανείς στο μανάβικο της γειτονιάς του.



Πηγή: Skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου